Resurse pentru pacienți

Fertilizare in vitro
Infertilitate
Endocrinologia adultului
Endocrinologia copilului

Fertilizarea in vitro

Fertilizarea in vitro (FIV) este o metodă de reproducere asistată în care sperma unui bărbat și ovocitele unei femei sunt combinate în afara corpului în laborator. Unul sau mai multe ovocite fertilizate (embrioni) pot fi transferate în uterul femeii, unde se pot implanta în mucoasa uterină și se pot dezvolta. Excesul de embrioni poate fi crioprezervat (înghețat) pentru utilizare viitoare. Rata de succes a programelor de fertilizare in vitro este esential determinata de experienta si calificarile personalului implicat. De aceea, pentru a fi complet informat cand apelati la fertilizare in vitro, intrebati-va medicul despre aceste aspecte. 


Endocrinologia adultului

Endocrinologia este specialitatea medicală care se ocupă cu identificarea și tratarea patologiei glandelor endocrine precum tiroida, hipofiza, suprarenalele, ovarele, testiculele, etc.

Infertilitatea

Infertilitatea este definită drept incapacitatea de a obține sarcina după un an de contact sexual neprotejat. Dacă va aflati in aceasta situație ar trebui sa efectuati un consult pentru infertilitate. Cu toate acestea, dacă aveți mai mult de 35 de ani, consultul pentru infertilitate ar trebui efectuat dupa numai șase luni de contact sexual neprotejat. Dacă aveți un motiv de a suspecta o problema care afecteaza fertilitatea (spre exemplu sindromul ovarelor polichistice, modificari ale spermogramei, trompe uterine obstruate) ar trebui să solicitați o evaluare a fertilității mai devreme.


Endocrinologia copilului

Cel mai frecvente patologii endocrinologice întâlnite la copii sunt tulburările de creștere (în special deficitul de creștere) și anomaliile pubertății (precoce sau întârziată). 



CAMPANIE DE INFORMARE PENTRU IDENTIFICAREA PRECOCE A STATURII JOASE

Creșterea în înalțime este un proces complex care are loc sub influența a multiplii factori. De aceea o creștere corespunzătoare în înălțime este considerată un indicator al stării globale de sănătate și a adecvării mediului în care copilul crește. O creștere în înălțime nesatisfăcătoare poate fi un semnal de alarmă, fiind astfel foarte important...

Primul pas este măsurarea corectă a copilului folosind o tehnică corectă de măsurare și un instrument de măsură denumit stadiometru. Acest tip de măsurătoare se poate face doar într-un cabinet medical de către personal instruit. Dacă totuși dorim să efectuăm o măsurătoare acasă trebuie să avem grijă ca membrele inferioare să fie perfect întinse,...