Autoimunitatea tiroidiana și fertilizarea în vitro

Introduceți textul aici...

Infertilitatea afectează în prezent 10-15% din populația reproductivă ceea ce a dus la dezvoltarea rapidă a metodelor terapeutice precum fertilizarea in vitro. Rezerva ovariană joacă un rol cheie în evaluarea acestor paciente și în stabilirea prognosticului lor. Cel mai bun instrument pe care îl avem pentru aprecierea rezervei ovariene este AMH (hormonul antimullerian). Pe de altă parte, menținerea funcției tiroidei în parametri normali este esențială pentru reproducere. Se pare că autoimunitatea tiroidiană poate afecta răspunsul ovarian în fertilizarea in vitro.

Deși evaluarea rezervei ovariene nu poate prezice durata de viață reproductivă a acestor femei, acest lucru poate grăbi decizia lor de a rămâne însărcinate.

Au fost utilizate mai multe variabile pentru a cuantifica rezerva ovariană, printre care FSH-ul de ziua 3, numărul foliculilor antrali și AMH (hormonul antimullerian).

Chiar și în absența funcției tiroidiene scăzute, autoimunitatea tiroidiană este asociată cu subfertilitate, eșecul recurent de implantare, pierderea timpurie a sarcinii și rezultatele adverse ale sarcinii. Au fost propuse multe ipoteze pentru a explica legătura dintre anticorpii antitiroidieni și subfertilitate sau pierderea sarcinii. De asemenea, anticorpii antitiroidieni pot interfera cu capacitatea tiroidei de a se adapta la cerințele sarcinii.